Бавят с месеци заплати на наети по програми за заетост в Неделино
Бавят с месеци заплати на наети по програми за заетост в Неделино / снимка: БГНЕС, архив

С до пет месеца се бавят заплатите на работещи по програмите за временна заетост в община Неделино. Потърпевши се жалваха на смолянския народен представител от Коалиция за България Дора Янкова.

Работниците не получавали заплати от пет месеца и никой не им обяснявал защо. Наети по други програми вземали заплати, което говори за дискриминация, недоволстват потърпевшите. Освен това служителите по временна заетост били с различни дебитни карти. За жителите на родопската община програмите за заетост са единственият източник на доходи, тъй като в региона няма възможности за работа.

Дора Янкова заяви, че ще внесе питане до министъра на труда и социалната политика за конкретния казус и поиска потърпевшите да съдействат, като предоставят имената си, както и договорите за работа. По думите й предизборно е разкрита работа на много хора, които са принуждавани да гласуват за бившите управляващи, без обаче разкритото място да е обезпечено със средства за заплати.

Янкова даде пример в община Доспат, където в седмицата преди изборите са назначени хора към общината, които след резултата са освободени с мотива, че нямало пари.