Атанас Мерджанов: Вотът няма да мине в пленарната зала
Атанас Мерджанов: Вотът няма да мине в пленарната зала / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Атанас Мерджанов: Вотът няма да мине в пленарната зала
70092
Атанас Мерджанов: Вотът няма да мине в пленарната зала
  • Атанас Мерджанов: Вотът няма да мине в пленарната зала

Социалистите определиха като крайно неудачна темата на третия вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски.

Депутатът от БСП Атанас Мерджанов заяви, че левицата очаква хладнокръвно дебатите по тема „сигурност" и допълни, че съвсем очаквано - вотът няма да мине в пленарната зала.

Искам да подчертая, че никой не оспорва правото на опозиционната политическа партия - ПГ на ГЕРБ, да внася вотове на недоверие. Едва ли има по-неудачна тема от тази за сигурността. Изброените 6 мотива, с които се иска вот на недоверие на правителството по проблемите на сигурността, са изключително несъстоятелни, като се има предвид 4-годишната практика на пробиви в националната сигурност, безкрайните опити за незаконно подслушване, както и над 50% организирани специализирани полицейски акции без каквото и да е равно основание", коментира Мерджанов.

Той посочи като пропуск в управлението на ГЕРБ и липсата на каквато и да е подготовка и контрол по българските граници, в резултат на което сега сме свидетели на бежанската вълна.

„Всичко това ни дава основание да очакваме дебатите по вота спокойно и хладнокръвно. Разбира се, вотът на недоверие ще бъде преодолян в пленарна зала", категоричен бе червеният депутат.