Арестуваният в Пловдив данъчен поискал 10 000 лв. подкуп
Арестуваният в Пловдив данъчен поискал 10 000 лв. подкуп / снимка: DarikNews.bg, архив

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение за получаване на подкуп срещу  данъчния служител Георги Барашки. При спецакция на ДАНС и Икономическа полиция той беше задържан вчера с 5000 лева, дадени му от бизнесмена Румен Досев.

„Данъчният е поискал общо 10 000 лева, за да повлияе на друго длъжностно лице да намали ревизионния акт  на фирмата на Досев от 90 000 на 20-30 000 лева”, уточни за Дарик зам. окръжният прокурор Галин Гавраилов. Той добави, че Румен Досев и тъстът му Митко Хубенов, които са собственици на две фирми, са внасяли и продавали опасни лекарства, храни и добавки за угояване на птици.  Тези продукти преди време са били забранени за употреба в Евросъюза и у нас, тъй като вредят на здравето на хората.

Срещу Митко Хубенов и зет му Румен Досев е повдигнато обвинение за престъпление срещу народното здраве. Предвиденото в закона наказание е до три години затвор. Досев има и второ обвинение - за предлагане на подкуп. В момента прокуратурата умува дали да го пусне на свобода с парична гаранция. Хубенов вече излезе от ареста срещу 5000 лева.  Подкупният данъчен  остава зад решетките.

Новини от Пловдив