12 души  са били задържани за оказана съпротива и неподчинение спрямо полицейски служители в Районното управление в Ботевград, съобщиха от МВР.

Снощи към 22.30 ч. екип на жандармерията се е отзовал на сигнал за силна музика и нарушаване на нощната тишина в село Врачеш. Един от обитателите на адреса - 35-годишен мъж, категорично отказал да предостави личната си карта за проверка, оказал неподчинение и блъснал униформен на земята.
 
Пристъпвайки към задържането му, служителите на реда били заобиколени от агресивна тълпа от около 30 души, които по всякакъв начин опитали да осуетят изпълнението на служебните им задължения. За да не се допусне ескалиране на напрежението и с цел овладяване на ситуацията, се е наложило да бъде произведен предупредителен изстрел във въздуха с гумен патрон и използването на лютив спрей.
 
След разпръсване на тълпата и възстановяване на обществения ред, мъжът, който е криминално проявен, бил задържан.

Впоследствие са задържани още 11 души, един от които бил активен участник в конфликта. По информация на NOVA броят на арестуваните е 20 човека. На първия задържан са повдигнати две обвинения - за неподчинение на полицай със сила и за едро хулиганство. На останалите 19 души са съставени актове.

От началото на годината при кмета на Врачеш са подадени 20 сигнала за силна музика след 22.00 часа.