Ахмед Башев търси легло в психиатрията за Яне Янев
Ахмед Башев търси легло в психиатрията за Яне Янев / снимка: Дарик - Благоевград

Кметът на Гърмен Ахмед Башев нарече пълна инсинуация и лъжа твърденията на партията „Ред, законност, справедливост" (РЗС), че в офиса на партията вчера неизвестни мъже са заплашвали Яне Янев. Коментарът на Башев беше по повод изявление от пресцентъра на партията, в което се казва, че агресивни мъже са нахлули в офиса на РЗС. Със заплашителен тон те предупредили Янев да преустанови атаките си срещу кмета на Гърмен, защото зад него стоели влиятелни хора.

 

В потвърждение на думите си, непознатите хвърлили на масата в офиса няколко снимки, на които Башев е заснет в дружески разговор със Сергей Станишев. „Това са болни мозъци, които могат да изфабрикуват такива неща, комбинацията от мозъците на Янев и Недим Таламанов могат да родят само един психично болен човек”, коментира кметът на Гърмен. "Снимката със Станишев е правена по време на събрание на НСОРБ, на което присъстват 264 кметове от цялата страна. Снимахме се за спомен. Аз съм горд, че съм на тази снимка и че продължават да ми правят реклама в държавата", заяви Башев. Той каза още, че е звънял в благоевградската психиатрия, за да пита дали има свободни легла, но там са му казали че няма. „Затова аз съм купил едно и ще им го подаря, за да си приберат един психично болен депутат", допълни гърменският кмет.

 

"Не се притеснявам от нищо, ДАНС и прокуратурата си вършат работата, аз уважавам тези институции. Нека да ме проверяват още, ако е необходимо. Аз съм готов да съдействам, за да не се петни повече името ми, защото съм се доказал сред моите съграждани, в целия Гоцеделчевски регион и в област Благоевград. Всички институции - и съда, и полицията, и прокуратурата, ме познават, че не съм какъвто ме пишат и какъвто ме клеветят. Доказал съм, че съм отговорен човек, отговорен фактор в държавата. Съвестно си изпълнявам задълженията в услуга на хората в моята община", заключи градоначалникът.

 

Новини от Благоевград