Рилският манастир или „Александър Невски” ни представят пред Европа
Рилският манастир или „Александър Невски” ни представят пред Европа / снимка: Sofia Photo Agency

Рилският манастир или катедралният храм „Свети Александър Невски” ще бъдат вероятният български символ, който ще влезе в проекта "Мини Европа", който представя национални символи на страните-членки на Европейския съюз. Това съобщи министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

Тя поясни, че с оглед на представянето на страната ни като етнически толерантна, е било обсъждано български символ да бъде комбинацията от храм-паметника "Александър Невски", синагога и джамия. Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова вече има свой блог в интернет.

На адрес http://www.gerganagrancharova.eu/ всички, които желаят, могат да й задават всякакви въпроси, свързани с европейската интеграция.

Първите теми в сайта са наречени “Местните избори – повече местни или повече избори” и “За хората и мишките в политиката”. По тези теми вече са пристигнали и първите коментари. За да участват в дебатите, желаещите трябва да посочват име и имейл адрес.

„Очаквам предимно подписани и критични коментари. Мисля чрез критиката да извадим онзи градивен елемент, който да ни помогне да станем по-добри”, каза Грънчарова.

Стойността на изработването на блога е 3200 лева, които са получени по комуникационната стратегия на Министерството на външните работи.