Танов: Не е оказван политически натиск за назначенията в митниците
Танов: Не е оказван политически натиск за назначенията в митниците / снимка: БГНЕС
Танов: Не е оказван политически натиск за назначенията в митниците
32583
Танов: Не е оказван политически натиск за назначенията в митниците
  • Танов: Не е оказван политически натиск за назначенията в митниците

Не е оказван политически натиск за назначенията в Агенция „Митници”. Това заяви директорът й Ваньо Танов след среща с американския посланик у нас Джеймс Уорлик. На нея е договорено съдействието на САЩ за по-доброто оборудване на българските митници за предотвратяване на внос на контрабандни стоки и вещества, които могат да се използват за тероризъм.

По отношение на кадрите в агенцията, Танов заяви, че им е омръзнало да им се „слагат прякори”. За един от заместниците си Антоний Странджев – Танов бе категоричен, че всички подозрания за съмнителни връзки са необосновани, тъй като той е проверен от ДАНС преди да получи достъп до секретна информация. Същото се отнася и за Красимир Николов, който напусна системата по собствено желание. На негово място вчера бе назначен Борислав Борисов.

„В продължение на една година Красимир Николов е непрекъснато атакуван от медиите, непрекъснато му се прилепят прякори – Захарчето ли, Шперплата ли... Аз не съм го сменил. На него му дойде до гуша една година той и семейството му да бъдат атакувани с глупости. Защото никой не отправя срещу него някакво…, само се говори с прякори. Това, което в момента се прави и срещу Странджев. Правеше се и срещу Веско, който е на „Митническото разузнаване и разследване”. Той дойде от Русе и то с ясната уговорка, че е човек с три деца, че ще работи до изграждането на тази структура", каза митничар номер едно.

Ваньо Танов съобщи, че в момента тече седемдневният срок за обжалване на наредбата за задължителни измервателни уреди в данъчните складове. След като тя окончателно влезе в сила и мине тримесечният гратисен период, ще започнат засилени митнически проверки.

Танов бе категоричен, че след освобождаване на акзицните стоки от митническите складове, те вече са под контрола на МВР.