Столична община ще удържи над $ 4 млн. неустойка за метрото
Столична община ще удържи над $ 4 млн. неустойка за метрото / снимка: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова

Неустойка от 4,250 милиона долара ще удържи Столична община на японската компания ‘Тай сей” за неспазване на сроковете за изграждане на столичното метро, съобщи заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов.

Разширението на метрополитена до станциите на Ректората на Софийския университет и до стадион „Юнак” трябваше да е завършено до ноември тази година. В присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев Стоилов обеща, че цялото трасе до ж. к. „Младост” ще е готово до март 2009 година.

В момента с японската фирма се предоговарят сроковете за двете станции, за да може цялото трасе на метрото до „Младост” да бъде пуснато наведнъж, съобщи Велизар Стоилов. По думите му забавянето е само на станция „Юнак” и се дължи на технологични проблеми.

При станция ”Юнак” ще бъде изграден паркинг с 520 места, който ще бъде пуснат в експлоатация едновременно с метрото, съобщи още Велизар Стоилов

Министър Петър Мутафчиев обясни, че правителството ще подпомага работите по станциите, за се спазят новите срокове и да не се получи друго забавяне.