Синдикати призовават работещите с „Кремиковци” фирми за протести
Синдикати призовават работещите с „Кремиковци” фирми за протести / netinfo

Националният стачен комитет на КНСБ призовава структурите на синдиката във всички фирми, чиято дейност е свързана с "Кремиковци" - БДЖ, пристанищата, въгледобивни и рудодобивни фирми, металопреработвателни дружества, фирми за автомобилен транспорт, да започнат подготовка за солидарни протестни и

стачни действия в подкрепа на исканията на работещите в металургичния комбинат. Това е записано в призив на националния стачен комитет на синдиката.

От КНСБ очакват работниците от другите компании да подкрепят исканията на служителите в "Кремиковци" за изплащане на заплатите за август, септември и октомври, както и за продължаване работата на комбината, с която се осигурява нормална производствена дейност във фирмите, в които са заети над 100 000 служители.

Работниците от Кремиковци отново излязоха на протест в София. Те дадоха на правителството срок до утре да обяви решението си за бъдещето на комбината. Наведнъж или най-много на два транша да бъде изплатена продукцията на Кремиковци и то в срок до края на тази седмица. Това поискаха лидерите на двата синдиката в комбината на среща с началника на кабинета на премиера Сергей Станишев.