Шушулов пита ЧЕЗ за дейността им във Враца
Шушулов пита ЧЕЗ за дейността им във Враца / снимкa: Sofia Photo Agency
Председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране проф. Константин Шушулов потърси спешно отговори от „ЧЕЗ Електро България” за водената политика в Община Враца.

В понеделник Общината и бизнас организации в града изпратиха протетно писмо до президента и омбудсмана на Република България. Проф. Шушулов поиска спешно от дружество конкретна информация за предоставянето на услугата на територията на община Враца.

В срок до 21 август 2008 година „ЧЕЗ Разпределение България” трябва да предостави следните данни: справка от диспечерската служба, от която да е виден характерът на прекъсванията на електрическа енергия в региона и възникналите аварии през август 2008 г.; причината, поради която посочените населени места са останали без електрозахранване и водоподаване; какви мероприятия от инвестиционната програма на електроразпределителното дружество са свързани с изграждане на нова и подмяна на съществуващата електроразпределителна мрежа; да се предвиди и посочи конкретната дата за провеждане на среща между представители на енергийното дружество, Община Враца, ВиК-Враца и инвеститорите в района за обсъждане на допуснати нарушения и набелязване на мерките, които ще бъдат предприети за решаване на констатираните проблеми, като за резултата от проведената среща да се уведоми ДКЕВР.

Областният управител на Враца д-р Антонио Георгиев е помолен да бъде домакин на срещата-разговор между представители на “ЧЕЗ Разпределение България” АД, Община Враца, ВиК и инвеститорите в региона. Датата на диалога ще бъде насрочена скоро, като на нея ще бъдат набелязани мерките за отстраняване на проблемите.

Други новини от Враца