Родители алармират за забавяне на майчинските, плашат с протести
Родители алармират за забавяне на майчинските, плашат с протести / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Майки алармират за забавяне на обезщетенията си, плашат с протести
63287
Майки алармират за забавяне на обезщетенията си, плашат с протести
  • Майки алармират за забавяне на обезщетенията си, плашат с протести

Обезщетенията на майките се бавят, алармираха от организацията „Повече грижи за децата в България". Пред Дарик Кристина Милтенова заяви, че това е поредното безобразие, което се изсипва върху гърба на младите родители. Ако служебното правителство не обърне внимание на проблема им, жените са готови да излязат на протест.

Забавянето на майчинските от 240 лв. месечно е вероятно заради промяната на срока за плащане на осигуровките, допусна Кристина Милтенова от организацията. Майчинските ще бъдат платени вероятно на 16 април.

„Не знам защо се бавят. Казаха, че е заради промяната на срока, в който се внасят осигуровките – до 25-то число. Но това, което се случи този месец, е просто недопустимо. Те ги изплащат някъде в началото на месеца – от 5-и до 7-и, днес сме 10 април, а казаха, че майчински ще има следващата седмица. Нали се сещате, че до десето число се внасят парите за банките от много хора, плащат се сметките и таксите за детски градини и детските кихни", каза Милтенова. Тя напомни, че когато е трябвало, майките са внасяли осигуровки и данъци и „не заслужават унижението да стоят без средства".

От организацията на майките настояват за намесата на служебния премиер Марин Райков и заявиха готовност за протест.