Парите за пенсионерските добавки няма да създадат проблем за бюджета
Парите за пенсионерските добавки няма да създадат проблем за бюджета / снимка: БГНЕС
Парите за пенсионерските добавки няма да създадат проблем за бюджета
71020
Парите за пенсионерските добавки няма да създадат проблем за бюджета
  • Парите за пенсионерските добавки няма да създадат проблем за бюджета

Парите за великденски надбавки за пенсионерите няма да създадат проблем на бюджета, коментира председателят на социалната комисия Корнелия Нинова.

Нинова отхвърли твърденията на ГЕРБ, че раздаването на добавки е предизборно със следните аргументи: надбавки за Коледа и Великден са давани на пенсионерите и в периода 2005-2009; коледни добавки на част от пенсионерите бяха дадени и за Коледа през 2013-а.

Добавките за Коледа миналата година и други социални придобивки, определени от управляващите през есента не са направени предизборно, напомни Нинова. "Ако вървим по тяхната логика, в следващите няколко години изобщо не трябва да правим социална политика, защото ще има избори. Такава социална политика е заложена в предизборната програма на БСП, изпълняваме поети ангажименти", допълни аргументите си депутатката от БСП.

Парите за добавките не са предвидени в бюджета на общественото осигуряване и ще бъдат набавени чрез трансфер от бюджета към НОИ. Те не са били планиране през есента на миналата година, когато са се обсъждали парите за ДОО за 2014 година, тъй като такива са били оценките за икономиката. В първите месеци на годината има лек ръст на икономиката, по-висока събираемост и тези средства са осигурени, каза Нинова.