Оргахим получи европейски сертификат
Оргахим получи европейски сертификат / netinfo

"Оргахим" АД вече е с европейски сертификат за качество на своята хлор-каучукова боя за пътна маркировка Deko Professional, съобщиха от дружеството. Документът е от лабораторията за тестване на материали за пътна маркировка "АETEC", Испания.

Тестваната хлор-каучукова боя за пътна маркировка Deko Professional получи сертификат "P7" - най-високият възможен клас (4 милиона преминавания на автомобили), Тип II - с повишено нощно виждане, отбелязват от дружеството. Изследването е включвало реална симулация на пътни условия и изпитване на показателите изтриваемост, покривност, устойчивост на атмосферно и алкално влияние, UV стареене, светлоотражателни свойства, съпротивление при хлъзгане.

"Оргахим"АД разработва нова технология за полагане на предварително изработени дебели термо-пластични бои за улични пешеходни пътеки, които да се поставят без използване на скъпоструваща техника. Дебелите термо-пластични бои за улични пешеходни пътеки имат износоустойчивост до 10 милиона преминавания на автомобили.