Новият икономически министър задраска туризма
Новият икономически министър задраска туризма / снимка: БГНЕС, aрхив

Иво Маринов подаде оставка от поста зам.-министър с ресор „туризъм" и тя е приета от премиера, съобщиха от икономическото министерство. Мотивът е освобождаването на постовете от страна на представителите на политически кабинети в министерствата.

Агенция Фокус съобщи по-рано, че вчера е проведена среща с целия политически кабинет. На тази среща Василев е заявил, че не е необходимо да има заместник с ресор туризъм. Иво Маринов е обяснил, че освен туризма в този ресор е и външно-икономическата политика.

Ресор туризъм задължително трябва да се запази в икономическото министерство, защото туризмът е от малкото отрасли, които се развиват възходящо, независимо от икономическата и финансова криза. Приблизително 12% от БВП се осигуряват от международния туризъм. В момента се провеждат и големи международни изложения, каза още Иво Маринов пред Фокус.

По този повод министър Асен Василев подчертава, че няма да прави структурни промени в министерството. „Никога не съм говорил, че няма да има ресорен заместник-министър за туризма", каза Василев в коментар на подадената оставка.

Предстои в близките дни министърът да обяви екипа си.