Никой не проявява интерес към Товарни превози
Никой не проявява интерес към Товарни превози / БГНЕС архив
Никой не проявява интерес към "Товарни превози"
86809
Никой не проявява интерес към "Товарни превози"
Никой не проявява интерес към "Товарни превози"
  • Никой не проявява интерес към "Товарни превози"
  • Никой не проявява интерес към "Товарни превози"

Нито един инвеститор не е проявил интерес към приватизацията на БДЖ "Товарни превози".

В тази ситуация ще се пристъпи към преструктуриране на компанията и ще се търси вариант "Товарни превози" да не е на загуба от дейността си. За да се случи това, ще бъдат оптимизирани всички ресурси, включително и човешките, каза шефът на БДЖ Владимир Владимиров.

По думите му, това не означава драстични съкращения, а ще се търси вариант служителите да бъдат намалени по естествен път или да бъдат прехвърлени на нови работни места.

Няма интерес към БДЖ "Товарни превози" и най-вероятно компанията няма да бъде приватизирана. Директорът на БДЖ Владимир Владимиров обясни, че вече са започнали процеси по оздравяване на дружеството, но има още много неща, които трябва да се направят.

Протест пред БДЖ заради таен търг

Планът по оздравяване ще включва и намаляване на броя на служителите, но Владимиров е категоричен, че това не означава, че ще има масови съкращения.

„На този етап е много трудно да се каже какво ще се случи с персонала, но всички трябва да бъдат спокойни, че се търсят варианти да не изгуби работата си нито един служител. Ще има, разбира се, намаление на персонала, но как ще стане е отделен въпрос.

Миналата година 419 човека са си намерили работа на друго място или са се пенсионирали. Тази година Христо Ковачки иска 180, фериботният комплекс, който отива като дълг срещу собственост - 170", обясни Владимиров.

Ако правителството се откаже категорично от приватизацията на "Товарни превози", е възможно в рамките на една година в компанията да бъдат реализирани всички оздравителни мерки.