Международната кръгла маса в Плевен за структурните фондове на ЕС
Международната кръгла маса в Плевен за структурните фондове на ЕС / netinfo
"Структурните фондове: Европейско териториално сътрудничество и ролята на регионите" – това е темата на международната кръгла маса, която ще се състои днес в Плевен.

Сред участниците се очаква да са Герардо Галеоте – член на Европейския парламент, председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент; Изидоро Готтардо – президент на групата на Европейската народна партия в Комитета на регионите, регионален съветник в регион Фриули-Венеция Джулия, Италия, председател на групата на Форца Италия в него; Джордж Кремлис от Европейската комисия – Генерална дирекция "Околна среда", началник-отдел "Кохезионна политика и оценка на въздействието на околната среда"; Дидие Дероа – директор на Агенцията за устойчиво развитие, Белгия; инж. Антонио Канчан – президент на Холдингова група Idroesse SRL, Venus SRL, Pooling SRL, бивш член на Италианския парламент, както и представители на бизнеса от Испания.

В работата на кръглата маса ще вземат участие заместник-председателят на Народното събрание Филип Димитров, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова, представители на местната държавна и общинска власт, на бизнеса и на неправителствени организации. Кметът на града домакин Найден Зеленогорски ще открие първото заседание с доклад на тема "Плевен – модерен град с европейски перспективи".

Други новини от Плевен