Менда Стоянова: Дянков допусна много грешки в комуникацията
Менда Стоянова: Дянков допусна много грешки в комуникацията / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Досегашният вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков е допуснал много грешки в комуникацията. Това мнение изрази пред TV7 зам.-председателят на Народното събрание и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Според нея основните грешки на Дянков са били в качеството му на вицепремиер и в комуникацията. Тя посочи като такава прекъсването на социалния диалог в страната.

Според Менда Стоянова като финансов министър Симеон Дянков е направил няколко важни неща, които трябва да се признаят и запазят като тенденция, за да може България да продължи да се развива. Тя посочи като път за развитието на страната привличането на инвестиции и допълни, че на първо място трябва да има финансова стабилност. След това Стоянова постави наличието на ясна и предвидима данъчна политика, която да бъде в подкрепа на бизнеса, за да има той инициативата да се развива, да отваря нови работни места, да връща производството в България. По отношение на тези показатели Дянков е свършил своята работа, смята Менда Стоянова.

„Оставката на един финансов министър четири месеца преди края на мандата на едно правителство не би трябвало да е добър знак, още повече че в основната си част той си вършеше работата", каза Менда Стоянова за Дянков.