Йордан Цонев: В Бюджет 2007 няма драми
Йордан Цонев: В Бюджет 2007 няма драми / netinfo

За година и половина вместо за три ще бъде направено постепенното увеличение на акциза за горивата. Уточнението направи в предаването „Портфейл” на „Дарик” председателят на икономическата комисия в парламента Йордан Цонев.

Тъй като след вчерашното заседание на тройната коалиция дали предсрочното увеличаване е с цялата предвидена ставка или само с част от нея. Това на практика означава по-високи цени от предвидените 5-6 стотинки за литър. Имаме график с Европейската комисия, с който трябва да достигнем европейските акцизи на горивата, каза още Цонев, като подчерта, че „в Бюджет 2007 няма драми”. Чуйте повече в първия звуковия файл.

Твърдо против съм рязкото увеличение на акцизите на горивата, тъй като то ще доведе до увеличение на цените на всички стоки. Това мнение изрази евронаблюдателят Мария Капон.

Вместо да увеличим стандарта на живот на хората, ние го намалявaме. След влизането на България в Европейския съюз трябва да сме много внимателни към чувствителността на българите, обясни още тя. Повече чуйте във втория звуков файл.