Изплащат майските заплати в „Кремиковци” до дни
Изплащат майските заплати в „Кремиковци” до дни / netinfo

До края на седмицата работниците в „Кремиковци” трябва да получат заплатите си за май и неизплатените средства за храна за януари. Това е обещал членът на Управителния съвет на комбината Стоян Пирлов по време на протеста на работещите в комбината.

Пред Дарик председателят на федерация „Металургия” към КТ „Подкрепа" Людмил Павлов съобщи, че според Пирлов ръководството на комбината е пред споразумение с „Арселор Митал” за отпускането на 10 милиона евро, с които да бъдат изплатени заплатите.

Според Людмил Павлов обещаните 10 милиона евро са достатъчни, за да покрият неизплатените възнаграждения. Заплатите на „Кремиковци” са в размер на 12-13 млн. лева с храната да станат около 14 млн. лева, обясни Павлов. По думите на ръководството на “Кремиковци” тази седмица ще бъдат платени, каза Павлов и допълни: “Определено не вярваме на всичко това.” Парите трябва да бъдат платени незабавно на хората, защото те са си ги изработили, категоричен бе синдекалният лидер.

Ако сроковете не бъдат спазени, “Кремиковци” отива на стачка. “Предложил съм на нашите колеги от КНСБ да си преразгледаме стачните документи и мисля, че вече трябва да приключим с митингитге и следващата стъпка трябва да бъдат стачките”.