Финансовият министър вече с трима заместници, митниците с нов шеф
Финансовият министър вече с трима заместници, митниците с нов шеф / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Шефът на Митниците Кирил Желев е назначен за зам.-финансов министър, съобщиха от правителствената пресслужба. Агенция Митници пък ще се оглавява от Павел Тонев, който до настоящия момент е осъществявал „консултантска дейност в сферата на митническото и акцизното законодателство".

Пред Дарик от финансовото министерство уточниха, че вероятно Кирил Желев ще продължи да надзирава митниците като ресорен зам.-министър. Скоро обаче ще има по-подробна информация за ресорите на заместниците на Петър Чобанов. Към момента Людмила Петкова отговаря за приходите и данъчното законодателство, а Людмила Елкова - за дълговата политика.

Новият шеф на митниците Павел Тонев не е назначен с конкурс в агенцията, въпреки че с встъпването на новия кабинет имаше такива идеи. От финансовото министерство обясниха, че са се отказали от конкурса, „защото много е напреднало времето". Дълго време Агенция „Митници" реално нямаше ръководител, тъй като Ваньо Танов, който я оглавяваше още по време на управлението на ГЕРБ, излезе в дълъг болничен и формално не можеше да бъде освободен от длъжност. Веднага след това на поста бе назначен Кирил Желев.