ФАР дава 19 млн. евро за индустриални зони в страната
ФАР дава 19 млн. евро за индустриални зони в страната / netinfo

19 милиона евро по програма ФАР ще бъдат инвестирани за развитието на индустриални зони в страната. От 4 юни до 18 юли в Изпълнителната агенция ФАР към Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще се приемат проектите за финансово и техническо подпомагане на общините, които искат да развият индустриални зони на своя територия.

Проектът „Развитие на индустриалните зони” се изпълнява съвместно между Изпълнителната агенция по програма ФАР към Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на икономиката и енергетиката. Общата стойност на финансовата подкрепа възлиза на 19 милиона евро, като 4 и половина милиона са национално съфинансиране.

По проекта ще се предостави техническа и финансова подкрепа за развитието на не по-малко от 16 индустриални зони, с възможност и за по-нататъшно финансиране по оперативна програма ”Регионално развитие”. От строителното министерство са изпратили покана за кандидатстване до областните управители, които трябва да изискат информация от кметовете на съответните общини.