Ангелкова: БСП участва ли в процедурите за плаж „Поморие?
Ангелкова: БСП участва ли в процедурите за плаж „Поморие? / БГНЕС, архив

Министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова зададе въпрос към БСП заради изнесени от социалистите данни за концесионни процедури за плажовете.

"Питам БСП във връзка с изнесените данни за плаж "Поморие", които би трябвало да са известни само на членовете на Комисията и на участниците в процедурата, БСП участва ли в тези процедури по концесия и по какъв начин участва? Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова на брифинг във връзка с концесионните плажове, предаде „Фокус".

БСП алармира за нередности в процедурите за отдаване на концесии на плажове

„По този начин оказват ли политически и икономически начин върху администрацията и в полза на кой оказват този икономически натиск", попита министърът на туризма в оставка.
Тя пита и дали не нарушават закона, след като процедурата не е приключила и изземват ли функциите на съда. „Оттук нататък така ли смятат да управляват държавата, нарушавайки закона, който всеки от нас е длъжен да спазва", заяви Ангелкова.

„Манекенка била финансист в министерството на туризма. Многообразието на българските имена у нас дава възможност за съвпадение на имена. Редно е преди да се уронва престижа и авторитета на дадено лице, да се провери дали става въпрос за едно и също лице или не. Очевидно, че от левицата и това не са направили, а отново се движим по линията "една жена каза", коментира Ангелкова. Тя призова да се говори с данни и факти, които отговарят на истината и да се защитават интересите на държавата. „Това прави Министерството на туризма ", заяви Ангелкова.