Страната ни върви в правилната посока според ГЕРБ
Страната ни върви в правилната посока според ГЕРБ / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Искра Фидосова от ГЕРБ с коментар за доклада на Европейската комисия
55327
Искра Фидосова от ГЕРБ с коментар за доклада на Европейската комисия
Искра Фидосова от ГЕРБ с коментар за доклада на Европейската комисия
  • Искра Фидосова от ГЕРБ с коментар за доклада на Европейската комисия
  • Искра Фидосова от ГЕРБ с коментар за доклада на Европейската комисия

Страната ни върви в правилната посока, върху тази оценка от евродоклада избраха да акцентират от Парламентарната група на ГЕРБ, които застават категорично зад работата на вицепремиера и силов министър Цветан Цветанов.

„Докладът говори за лутане и липса на посока първоначално, след което именно докладът казва, че е имало такова лутане, но от 2010 г. - тогава, когато управлява правителството на ГЕРБ и на премиера Борисов, тогава, когато вътрешен министър е Цветан Цветанов, тази битка срещу организираната престъпност се е засилила и вече има постигнати сериозни резултати, които са довели до спечелване на доверие по отношение на нашите европейски партньори в лицето на нашата страна”, обясни Искра Фидосова.

„От снощи по отношение на колегата Димитър Аврамов показват, че няма политически чадър и закрила от когото и да било. Колегата Аврамов е наш колега, народен представител, аз съм от същия избирателен район, от който е и той и дотук спират каквито и да било връзки и контакти с колегата”, коментира още тя скандала с ареста на депутата.

„Категорично се разграничаваме, и аз самата, от това, което е извършил. Заслужава сериозна критика и по отношение за неговото отстраняване от всички постове. Отправихме апел към него да подаде молба и за напускане на парламента, каквато реакция очакваме, когато бъде освободен да предприеме”, изтъкна още Искра Фидосова.

По-рано днес в Бургас министърът на финансите Симеон Дянков коментира, че препоръките, които са отправени към България в доклада на Европейската комисия, трябва да бъдат подписани и изпълнени. Дянков призна, че част от забележките трябва да бъдат изпълнени от правителството и парламента, но призова и съдебната система да направи собствен списък от задачи, които трябва да реши в срок. Според вицепремиера трябва да се посочи персонално кой ще носи отговорност за реализирането на всяка препоръка и постоянно да се прави отчет на свършеното.

В същото време от Парламентарната група на левицата оцени като „червен картон” докладът от Брюксел, който правел влизането ни в Шенген мираж. Социалистите започват консултации за вот на недоверие към кабинета за провал във вътрешните работи и се надяват да могат да внесат искането тази седмица.