Павлова: Всеки министър носи оставката в джоба си
Павлова: Всеки министър носи оставката в джоба си / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Министър Лиляна Павлова за оставките на колегите си
51380
Министър Лиляна Павлова за оставките на колегите си
Министър Лиляна Павлова за посещението на правителствената делегация в Катар
  • Министър Лиляна Павлова за оставките на колегите си
  • Министър Лиляна Павлова за посещението на правителствената делегация в Катар

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова не пожела да коментира оставките на колегите си Трайчо Трайков и Стефан Константинов, но припомни, че всеки от министрите в кабинета на ГЕРБ носи оставката си в своя джоб.

„Всеки министър трябва да си гледа работата и това, което му е вменено като задължения и отговорности. Аз се старая да давам всичко от себе си и да си върша работата в максимална степен", каза Павлова.

Министър Павлова определи като изключително успешно посещението на българската делегация в Катар. От политическа и дипломатическа гледна точка постиженията на делегацията са много добри, допълни Лиляна Павлова. По думите й прецедент в историята на отношенията между двете държави е предложението от страна на Катар да организира безплатно изложение за българските фирми.

Имаме много ясна, конкретна сума - пилотно започваме със 100 млн. евро, които ще бъдат инвестирани в първите проекти и ако те са успешни, страната ни ще получи много повече като регулярно финансиране от страна на Катар, каза Павлова.

Тя допълни, че е била потвърдена готовността на катарския премиер да посети страната ни през май, а дотогава всяка седмица и всеки месец ще идват екипи по различните проекти. „Те искат да финансират изключително много дейности и мерки, свързани с развитието на туризма. Това, което искат, от една страна, е в София да намерим красива стара сграда в центъра, като отворихме възможността това да бъде и банята в „Овча купел", която да бъде направена на красив, скъп хотел на една от най-квалитетните вериги", каза Павлова.

Има готовност от страна на Катар, ако бъде предоставен терен в Балчик, да се инвестира в туризъм - голф игрище, хотелски вериги и така нататък, каза още регионалният министър.