Според перничани задържаният Илиян бил тихо и затворено момче
Според перничани задържаният Илиян бил тихо и затворено момче / снимка: БГНЕС
Според перничани задържаният Илиян бил тихо и затворено момче
19024
Според перничани задържаният Илиян бил тихо и затворено момче
  • Според перничани задържаният Илиян бил тихо и затворено момче

Перничани реагират с невярване и недоумение на вестта, че уличеният в двойното убийство пред дискотека „Соло” в събота сутринта е техен съгражданин. Още повече, че задържаният 24-годишен Илиян Тодоров е син на уважаваният в града Венцислав Тодоров, който е зам. областен председател на БСП и председател на групата социалисти в общинския съвет. Венцислав Тодоров е шеф на Национална служба "Растителна защита". Името му е на трета позиция в листата на „Коалиция за България” за предстоящите избори от Пернишки регион.

 

Майката на Илиян – Петя, до преди няколко години е била заместник-директор на обединения детски комплекс в Перник. Според близки на семейството сега тя е служител на „Растителна защита”.

 

Противоречиви са мненията за характера на Илиян. Според някои от познатите му той е по-скоро тихо и затворено момче, но други твърдят, че си изпускал понякога нервите”. Съседите на семейството в жк „Колош” в центъра на Перник, които са станали свидетели на полицейската акция и обиска в апартамента миналата нощ, казаха, че семейството е добро, детето им възпитано и още, че след като станал студент в София, те рядко го засичали в блока. Младежът е бивш възпитаник на езиковата гимназия. В ученическите ди години той и негови съученици са направили сайт, в който Илиян се представя с думите, че харесва спорта, компютрите и черната музика и мрази доносниците и чалгата. Илиян е единствено дете на Венцислав и Петя Тодорови. По непотвърдена информация той е студент в Нов български университет.

 

От БСП в Перник отказаха да коментират лошата вест, която научиха от журналисти. „Моля се това да не е вярно”, каза лидерът на социалистите в Перник – депутатът Ненко Темелков.