Майката на пребитото дете в Търговище остава в ареста
Майката на пребитото дете в Търговище остава в ареста / Thinkstock/Getty Images
Майката на пребитото дете в Търговище остава в ареста
79601
Майката на пребитото дете в Търговище остава в ареста
  • Майката на пребитото дете в Търговище остава в ареста

Удължиха мярката „задържане под стража" на Любослава Любенова - майката, за която се смята, че е пребила детето си. Това постанови Районният съд в Търговище.

Според съдията, подсъдимата има реална опасност да извърши друго престъпление или да се укрие. Утежнение представлява и това, че Любенова има различни постоянен и настоящ адрес, като нито един от тях не е в община Търговище.

Мярката „задържане под стража" подлежи на обжалване в тридневен срок пред Окръжния съд в Търговище.

Пред представители на медии служебно назначеният защитник Иван Иванов заяви, че Любенова е твърдяла че над нея е оказван полицейски натиск да признае за деянието. Категоричен бе, че ще обжалват наложената от съда мярка.

На 30 април в Спешния медицински център в Търговище беше прието момиче на 2,5 години с множество синини по тялото и в много тежко състояние. В последствие то бе транспортирано в болница във Варна, където след операция бяха установени счупени ребра, увредени панкреас и далак. Лекарите там се натъкнаха и на стари травми, настъпили преди време. Със съмнения за извършител на побоя над детето бе задържана майка му - 21-годишната Любослава Любенова от видинското село Раброво, която отскоро живее на съпружески начала с мъж от търговищкото село Кралево.