Нейтън Морис от Boyz II Men: Европейците не се страхуват да изразят чувствата си
Нейтън Морис от Boyz II Men: Европейците не се страхуват да изразят чувствата си / БГНЕС
Нейтън Морис от Boyz II Men: Европейците не се страхуват да изразят чувствата си
76951
Нейтън Морис от Boyz II Men: Европейците не се страхуват да изразят чувствата си
  • Нейтън Морис от Boyz II Men: Европейците не се страхуват да изразят чувствата си

Една от най-популярните R&B групи Boyz II Men тази вечер за първи път ще зарадва българските фенове с концерт в Зала 1 на НДК. Групата идва по покана на OFF ON ENTERTAINMENT, а шоуто в София е част от световното им турне в подкрепа на Collide - най-новият им албум. Нейтън Морис, един от основателите на Boyz II Men, разказа в „Дарик Кафе", че Collide е съвсем различен в сравнение с творчеството им до момента и това всъщност е първият им албум без нито една балада.

Нейтън Морис сподели още, че групата очаква с голям интерес шоуто в НДК, тъй като никога не са идвали в България и не са срещали българската публика. „Радва ни, когато достигаме до хора, които не са имали възможността да ни слушат на живо".

Ето какво още разказа един от основателите на Boyz II Men:

Здравей, Нейтън! Поздрави от България и целия екип на Дарик, привет и лично от мен Боян Бочев. Как си, какво се случва в живота ти, а и с Boyz II Men като цяло?

Много сме добре, благодаря! Хващате ни в Лас Вегас, тук редовно пеем повечето уикенди още от март миналата година, а договорът ни е до края на следващата. Така че с това основно се занимаваме в момента, и много се забавляваме.

На 12 декември започва европейската част от турнето ви, тръгвате от Париж. Имате ли усещането, че Европейската публика ви доставя различен вид емоция?

Да, при това голяма емоция. Много е различно тук, в Щатите, където хората като че ли ги е страх да изразят чувствата си, все едно насила се сдържат. Интересното е, че в Европа получаваш едно много по-силно впечатление от това какво чувстват хората, когато те слушат.

На 21 октомври излезе 11-ият Ви студиен албум с групата - поздравления за добрите отзиви, които получихте за него! Как бихте описали този албум, как звучат Boyz II Men през 2014-а, в сравнение с предишните ви албуми?

Този албум е съвсем различен, какво имам предвид - той е първият, в който нямаме нито една балада, всъщност изобщо избягваме "бавните" песни. Освен това, той не е типичният R'n'B албум, постарахме се да го напишем така, че да не попадне в конкретна жанрова категория. Просто събрахме едни песни, които много харесахме - независимо дали са по-скоро рок, поп, или друго. Единственият ни критерий беше да са добри.

Аз лично дори усетих някои дъбстеп моменти, както и електронни елементи в песента Already Gone ("Вече си си отишла").

Това ни е любима песен - като я чухме, веднага решихме да я запишем.

Издадохте албума Collide ("Сблъсък") преди месец, какво мислите за реакцията на почитателите Ви към него? Мнението им влияе ли на музиката ви?

Американската публика е доста капризна - харесва само това, на което е свикнала и някои от феновете ни, признавам, не бяха изцяло очаровани. Чак след като го изслушаха няколко пъти и се потопиха във високото качество на музиката, тогава вече се влюбиха в песните и осъзнаха, че не става въпрос за онова, което Boyz II Men са били навремето, а за това, което са днес.

Пристигате в София днес, на 12 декември. Какво очаквате от българските фенове? Какво ви е впечатлението от източноевропейската публика като цяло?

Много се радваме, че изобщо ще идваме в Европа. Въодушевените фенове на вашия континент ни дават енергията, която се изисква, за да пътуваме толкова далеч. В България не сме идвали, затова го очакваме с голям интерес, винаги е хубаво когато откриваме нови фенове и нови пазари. Радва ни, когато достигаме до хора, които не са имали възможността да ни слушат на живо.

На концерта ви в НДК ще има фенове, които ви слушат вече повече от 25 години. Какво да очакват те?

Едно страхотно представление, енергия и много взаимодействие между нас и публиката. Обичаме да правим така, че феновете ни да се чувстват част от спектакъла. Ние не само пеем много, а ползваме и пространството на сцената. Да, чакаме концерта с нетърпение.

Нейтън Морис от Boyz II Men Европейците не се страхуват да изразят чувствата си
netinfo
Ти си не само музикант, а и предприемач. Как се почувства, когато песента Ви End of the Road ("Краят на пътя") се задържа на първото място в класацията на Билборд "Hot 100" в продължение на 13 седмици през 1992 година? Това събитие счупи дългогодишен рекорд на Елвис Пресли...

Това беше една много важна стъпка във възхода на "акциите" на нашата група, ако мога така да ги нарека. Това постижение се превърна в наша "визитка", в "търговска марка", която запазихме през цялата ни кариера. Хората не можеха да не ни забелязват след това, превърнахме се в "бранд".

Сега един малко по-сложен въпрос: С Boyz II Men пеете от 1988-а - годината, в която аз съм роден. През кариерата ви оттогава сте продали повече от 50 милиона диска, но какво е мнението ти за това, че никога не бях чувал за вас до вчера?

Амии... не знам. Има доста Европейски държави, които не сме посещавали, но все пак живеем във времена, в които информацията пътува доста бързо и може да достига и най-далечните кътчета. Когато започнахме, нямаше интернет, трудно достигахме всички точки дори само в Щатите, така че е разбираемо да не сте ни чули в България. Днес обаче не мисля, че има проблем музиката да достигне навсякъде.

Самият ти каква музика слушаш в момента? Кои изпълнители бихме могли да намерим в смартфона ти или пък в твоя лаптоп?

Нямам голям набор от изпълнители, чиято музика слушам, защото не смятам, че има кой знае колко добри изпълнители в днешно време.

Ти всъщност си продуцент, така че от тази гледна точка е интересно, че го казваш.

Слушам тези, които ми харесват като певци. Слушам Ne-Yo, Крис Браун, Бионсе, Ъшър - общо взето хората, които са признати за добри изпълнители.

Преди да приключим, Нейтън, какво би искал да кажеш на феновете на Boyz II Men в България, които с нетърпение очакват концерта ви?

Уфф... ами... ще се видим скоро, и се надяваме да се накефите на шоуто. Щото обещаваме да се забавлявате много и искрено се надяваме да сте готови да пеете и да танцувате. Целта е ясна, всички да си прекараме добре. Чакаме концерта с нетърпение.