Поредна работна среща проведоха областният координатор на МГЕРБ Георги Недев и активисти от великотърновската младежка организация. Участниците в срещата обсъдиха бъдещата дейност на структурата, като обобщиха постъпили през последните седмици предложения за нови инициативи.

Предстои ръководството на МГЕРБ да организира мащабен демонстративен велопоход в подкрепа на 13-годишната Никол, която се бори с тежко заболяване. Целта на младите инициатори е да привлекат по-широко обществено внимание върху кампанията за набиране на средства, която тече в старата столица в момента. Предвижда се велосипедистите да носят и тениски с изписани банковите сметки. 

Залесяване, а също почистване на паметници, замърсени от графити, отново са сред планираните дейности на младежите. Освен това членове на МГЕРБ вече са осигурили дървен материал за пейки и маси, които собственоръчно да направят. Те ще заменят потрошените от вандали масички и пейки в междублоково пространство в кв. „К. Фичето“, оформено като парков кът.

Освен дейността до края на годината, Георги Недев обсъди с колегите си новопостъпилите заявления за членство в МГЕРБ. “Момчетата и момичетата от младежката организация се вливат в структурите на ГЕРБ с навършването на определените години, затова сме много доволни, че толкова интелигентни и дейни хора избират да се присъединят към нас“, коментира регионалният ръководител на най-голямата младежка политическа организация.


Момиче от Троян и младеж от Каварна, възпитаници на юридическия факултет във ВТУ са сред новите членове. От началото на 2017 г. във великотърновската структура са приети 36 човека.