ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека
69803

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека
  • ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека
  • ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека

290 книги дариха днес на Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков” депутатът Евгени Стоев, общинският съветник Деян Хаджийски, Вероника Ангелова, Цветомира Иванова и Таня Тодорова от ГЕРБ. Изданията са събрани в националната кампания „Дари книга – дай нов живот на старата библиотека”, която се провежда под патронажа на евродепутата Моника Панайотова.

„С това не правим политика, защото не сме в предизборна кампания. Не чакаме да дойдат кметски, национални или евроизбори, за да реализираме някаква инициатива. Искахме да дадем нов живот на старите книги. Знам, че живеем във време, в което хората залагат повече на интернет, но аз съм от поколението, което е израснало с книги, и мисля, че не е отживяло времето на библиотеките”, каза Евгени Стоев.

Чуйте го в първия звуков файл.

Директорът на библиотеката Иван Александров връчи на Евгени Стоев и Деян Хаджийски свидетелства за дарение, а трите момичета получиха безплатен абонамент за 2014 г. За участието си в кампанията Евгени Стоев бе удостоен и със значка „Посланик на книгата”.

Иван Александров припомни, че библиотеката във Велико Търново се е развила като публична на базата на подарената колекция периодични издания от руските войски, които освобождават града. Според него Регионалната библиотека трябва да се нанесе в нова сграда в района на Старото военно училище. „Търсим подкрепа за изготвянето на идейния проект. Настоящият дом на библиотеката е подходящ за музей на археологията. За да бъде Велико Търново европейска столица на културата, мисля, че в короната й трябва да е новата библиотечна сграда”, коментира Александров.



Още от него във втория звуков файл.