Шампион по културизъм е мъжът, който е заподозрян за убийството на съпругата си в неделя край градското гробище на Варна в село Тополи. 32-годишният Емил Скорчев опитал да се  убие и себе си, като се наръгал в шията. Той бе откаран в критично състояние във варненската болница “Св. Анна”, пише в-к „24 часа“.

Случката се разиграла на тесен участък на пътя и на нея станали свидетели хората от преминаващите коли.

“Дойде един резтреперан човек към 8-8,30 часа, спря колата и слезе с жена си. И двамата се тресяха от ужас. Почна да вика: “Уби я!, убия!”. Казаха, че минали покрай мъж, който ръгал жена си в сърцето на пътя. Свидетелят спрял и тръгнал към мъжа, но убиецът насочил голям нож към него и му се наложило на бегом да скочи в колата. Поиска да се обадим на тел. 112. Половин час чакахме линейките, после дойдоха две, постояха и заминаха, а полицията затвори пътя”, разказват Таня и Нина, които продават цветя на входа на гробищата.

По-късно всички продавачи на цветя отишли на мястото и видели кървав чаршаф и локва кръв на пътя. Вътре в колата имало два питбула и две маймуни. В един момент кучетата скочили и озверели.



“Поне пет коли са минали покрай мъжа, докато си рязал врата с ножа, но никой не спрял, защото двата питбула ръмжали страшно”, каза лидерът на Партията на българските мъже Росен Марков, който е собственик на сергии за цветя и е бил на мястото на трагедията.

Разбеснелите се кучета били укротявани от пожарната с водни струи. Пратените на мястото полицейски екипи не могли да се приближат заради агресията на двата питбула, собственост на семейната двойка. Те извикали на помощ пожарникарите и служители на общинския кучкарник във Варна.

Емил е син на известния варненски уролог от Военноморска болница Варна д-р Петър Скорчев, който се застрелял преди 3 години, допълва в-к „Стандарт“. Лекарят посегнал на живота си заради неприятности, свързани със сина му.  Д-р Скорчев отглеждал Емил сам и не могъл да преглътне мъката, че не може да излекува сина си от зависимостта му към анаболите, твърдят близки на фамилията.

Във фаталната сутрин Емил и съпругата му отивали на гроба на покойния му баща, където   често идвали. Неотдавна искали да влязат в гробищния парк след 19 часа, когато вече е затворен, но тогава Скорчев вдигнал голям скандал на охраната.