Кметът на Суворово Павлин Параскевов ще продължи да получава 1235 основна месечна заплата. Това реши Общинският съвет в Суворово.

Отхвърлено бе обаче предложение заплатата на общинския кмет да стане 2200 лева, колкото е максимумът според нормативните рамки за кмет на община с население като на Суворово. Предложението бе прието от финансовата комисия към местния парламент, но не успя да мине през гласуването на днешната общинска сесия.

2200 лева е нереална заплата за икономическата ситуация в държавата и общината, коментира пред Дарик кметът Параскевов (на снимката вляво). Той разкри, че е държал заплатата му да остане без промяна, въпреки предложението на общинските съветници за увеличение.

Местният парламент в Суворово прие и по-малки от първоначално предложени възнаграждения за съветниците. През следващия мандат те ще получават по 50% от средното месечно възнаграждение в общинската администрация, вместо предложените 70 на сто, разкри още Параскевов.



Председателят на Общинския съвет ще заработва 90 % от заплатата на кмета. Леко увеличение ще има във възнагражденията на кметовете на населени места в общината. Най-много ще получава кметът на село Чернево - 880 лева, като бе отхвърлено предложението той да получава заплата в размер на 1400 лева.

Павлин Параскевов управлява Суворово от 8 години. Като независим кандидат на последните местни избори той спечели трети поред кметски мандат. Параскевов спечели още на първи тур с подрепата на 58 % от гласувалите.