От РЗИ разглеждат варианта натравянето да е от самите яйца
Повръщане и стомашни болки след закуска със сандвич с яйце и сирене - това са оплакванията на 48 деца, посетили детска градина в Сливен.

Сандвичите били приготвени в кухнята на детското заведение, което е затворено от здравните власти веднага след случилото се, предава NOVA.

48 деца от Сливен са с хранително отравяне, едно е в болница (СНИМКИ/ВИДЕО)

Всички деца са в добро общо състояние. Нямаме сведения за новопостъпили в спешното отделение и в инфекциозното отделение. Учителите от групите поддържаха непрекъсната връзка с децата през уикенда. Все още не е установено дали е отравяне от храната”, каза директорът на детска градина „Елица” Надя Стоянова.

Тя обясни, че пробите взети от РЗИ все още на излезли, но храната се приготвя в самото детско заведение, като са спазени всички изисквания. „Нямаме съмнения относно приготвянето на храната.


Остава в болница едно от децата с хранително натравяне в сливенска детската градина

От РЗИ разглеждат варианта натравянето да е от самите яйца. Те ни бъдат доставяни, като след това ги съхраняваме в хладилници при подходяща температура”, добави Стоянова.

По думи на директора детското заведение работи в днешния ден, но някои родители превантивно са спрели своите деца от посещения на детската градина. „Заедно със зам.-кмета на Сливен, е направена организация да бъде приготвена храна в друга детска градина и млечна кухня.

Храната ще бъде доставена в еднократни опаковки, които след това ще бъдат изхвърлени”, уточни Стоянова.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg