Около 100 души се събраха в центъра на Шумен и изразиха протеста си срещу избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Шуменци изразиха крайното си недоволство и подчертаха, че Пеевски не е подходящата фигура, в която да се концентрира толкова власт.

„Делян Пеевски е една толкова отрицателна фигура и в същото време го назначават за председател на ДАНС, това просто няма как да се търпи повече, ще продължим с протестите", заяви Данчо Йорданов. „Как ще изберат такъв човек, той е най-големият мошеник и цяла България го знае", допълни Дора Радева.

Протестиращите поискаха да се срещнат и с ръководството на областната администрация. Временно изпълняващият длъжността областен управител на Шумен Ивайло Илиев и колегата му Красимир Попов приеха недоволните и изслушаха исканията им за преразглеждане на назначението.

Илиев поясни, че не може да коментира действията на сегашното правителство, защото не е избран от него. На въпрос какво мисли за назначението на Пеевски той отговори: „Аз бях против, като цяло по начина как беше сформирано правителството, смятам, че и начина по който се действа сега не е прозрачен и буди съмнение във всеки гражданин. Делян Пеевски не го познавам, но факта, че притежава голяма част от икономиката на България, няма как да не е в конфликт на интереси, като председател на ДАНС".



Множеството призова правителството и парламента да преразгледа назначението и се закани протестите да продължат.