Част от приходите от билетите за коледния концерт на танцова формация „Еми-денс“ ще бъдат предоставени на двете момичета, останали сираци след инцидента в Хитрино. Това обявиха ръководителите на школата Ценка Панайотова и Емилия Иванова. Пред залата в Общинския културен център, където се проведе концертът, имаше и кутия за събиране на дарения също за двете деца, на влизане в нея бяха събрани 70 лева, на излизане обаче и родители, и деца пускаха доста по-интензивно пари в кутията и вероятно сумата ще е доста по-различна.

„Нямаше възможност кога да бъде преместен концертът, залата е заета, а и аз нямам възможност да присъствам в друг ден до края на месеца, наясно съм, че в ден на траур не трябва да се танцува и пее, затова го направихме по този начин – да помогнем на пострадалите деца“ – обясни Емилия Иванова.

Коледният концерт на „Еми-денс“ започна в минута мълчание в памет на загиналите в Хитрино, в него освен 50-те балерини от школата и над 100 деца от детските градини участваха и гостуващи формации изпълнители. На сцената излязоха възпитаници на: ДТШ“Сладури“, Балетна школа-Плевен, ЦДГ“Приказка“, ТТФ“Пулс“, ДТС“Капанче“ при чиалище „Напредък“, ТШ“Хроники“, Балетна школа при читалище „Развитие“, ДТШ“Хорце“, ДТА“Лудогорче“, певците Ивайло Петков и Иван Гайдаров с балерината Мария Симеонова, както и Камелия Николова.

Концертът завърши с танц по песента от филма „Замръзналото кралство“ „Let It Go”. Солистка на танца бе Крисия Тодорова, която ще изпълнява платинения хит на концерта „Замръзналото кралство“ в НДК на 21 декември.