На няколко сигнала на граждани реагира община Разград в последните дни  - съобщават от пресцентъра на местната управа.

Една от информациите била за влошеното състояние на алеите в детска градина „Васил Левски“. След сигнал от директорката алеите са асфалтирани и теренът превърнат в безопасно място, на което малчуганите от градината да играят.

Още няколко неотложни ремонти извършиха общинските звена – информират от пресслужбата.

ОП„Паркстрой“ е почистило превърнатия в сметище подлез до Бюрото по труда, като фирма „А.С.А.“ изхвърли събрания боклук. Сигналът за нерегламентирано сметище бе подаден  в интернет и няколко медии.



От служители на ОП „Ремонтстрой“ е заравнен и засипан с чакъл  черен път, който не е част от общинската пътна мрежа, но по молба на живеещи във вилите на Стражецки лозя /срещу Подстанция-Разград/ по време на приемна с граждани, кметът д-р Валентин Василев е поел ангажимент  да направи проходимостта по-добра, тъй като там живеят десетки жители.  Неравностите по черния път са възпрепятствали придвижването на автомобили и ограничаваха достъпа на специализирани такива при нужда, посочиха живеещи в района. Гражданите аргументираха молбата си и с това, че в някои от вилите семействата са с малки деца.

На този етап е възстановена и част от оградата на Градски парк, в южната му част, за която също постъпиха сигнали, че на места е срутена. Проблемните участъци са ремонтирани.

Участък от пътя към „Пчелина“, който е успореден на велоалеята, е почистен от растителност от служители на ОП „Паркстрой“. Предстои да се обработи с техника, за да може да стане достъпен за пчеларите път, който ще  ползват, без да се налага да преминават през мястото, което се ползва от колоездачите.

Служители на ОП „Паркстрой“ в момента фрезоват стари дънери, с цел засаждане на млади дръвчета на територията на общината – информират още от местната управа.