Лудогорска сурвакница и лудогорска елха са сред най-атрактивните експонати в коледна изложба, подредена от членове на женския клуб на АБВ в Разград.

Изложбата бе открита тази вечер в партийния клуб. Експонатите ще останат там до 16 декември, могат да се разглеждат и купуват всеки работен ден от 11,00 до 15,00 ч.

Част от изложбата са и засега 10 сурвакници. Те са участници в конкурс за най-автентична и най-оригинална авторска сурвакница, който приключва на 16 декември и за който още се приемат творби. Засега последната конкурсна сурвакница е на лудогорска тема. Идеята е на общинския лидер на АБВ Роланда Ибрахимова. Сурвакницата е наречена за феновете на „Лудогорец“, чийто фен клуб е в съседство на АБВ в Разград. Около дряновото клонче е увита бяла хартия с футболни топки, окачени са бонбони в зелени обвивки – за да имат поводи феновете да черпят, част от украсата е и съдийска свирка – за да свири съдията благосклонно – обясни авторката на идеята. Част от украсата на партийния клуб е и                                                          и зелена елха от гирлянда, със снежинка с логото на „Лудогорец“ и звездичка с образа на Моци.

В коледата изложба участват 9 самоуки майстори: Ваня Иванова с картички минигоблени; Николинка Ангелова с коледни картички – плъстени и везани, огледалца, куклички; Юлия Митева с плетени шапки, чорапи и терлици; Хълмие Мерданова с ръкавици; Анастасия Пенчева с терлици; Северина Тодорова с кутийки за бижута; Таня Радева с хартиени елхи; Радостина Недялкова със свещи декупаж и магнитчета и календари на сдружение „Защита на животните в Лудогорието“, парите от нейните експонати ще бъдат предоставени на неправителствената организация. В изложбата с картички участват и дамите от читалище „Самообразование“-село Побит камък.



Средствата от продадените експонати ще бъдат дарени на един от Центровете за настаняване от семеен тип.