74-годишна жена предизвика пожар в с. Вехтино, местността „Стобора“ край Смолян.  Инцидентът е станал в четвъртък в 11.40 ч. Жената се е намирала на открито, когато решила да запали огън. Пламъците се разрастнали и обхванали сухите треви, сред които тя се е намирала. На мястото веднага пристигнали два автомобила на маданската пожарна и потушили огнената стихия. Никой не е пострадал по време на инцидента.

Друг  пожар, заради небрежност е възникнал същия ден на изхода на гр. Смолян.  
В 17.11 ч. следобед 44-годишен мъж е отрязал дърво, което се е намирало в близост до далекопровод. Дървото се е  стоварило върху електропроводната мрежа, което е предизвикало пожара. На място е пристигнал екип на смолянската пожарна и потушил огъня.

И при двата пожара не са нанесени материални щети.

По същото време следобед е изгоряла голяма част от частен имот в гр. Куклен, край Пловдив. Пожарът в жилищната сграда се е разразил в 17.00 следобед на ул. „Любен Каравелов“. Огънят е унищожил 150 кв. метра от покрива и половината къща. До нея е имало и стопанска постройка, която също е била обхваната от пламъците и е изгоряла до основи. Причината отново е небрежност при боравене с огън на открито. Няма данни за пострадали.

Голям пожар пламна и в землищата на пазарджишкото село Щърково. Пламъците обхванали 1500 декара, от които 300 широколистна гора, 30 иглолистна, 1170 стърнища сухи треви и храсти. Това е най-големият пожар в региона през летните месеци на тази година, коментираха от пожарната.



Фронтът на пожара се е разширил и е обхванал землището и на съседното село Калугерово. Огънят е овладян от 53 служители на пожарните служби в цялата страна.

Обстановката в Пловдивско е спокойна до този момент, коментира инпектор Георги Кунев от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”. Пловдивски екип, от двама души, е изпратен в Хасково.