Абитуриентите от Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“ в Смолян ще отидат на бал без вратовръзки. Парите, които би трябвало да дадат за този официален аксесоар, те решили да дарят за благотворителност. Тази година училището завършват само момчета. 26-те зрелостници събрали 500 лв., които дали за лечението на болно дете от левкемия в Смолян. Инициативата на завършващите била подкрепена и от ученици от 11 клас, които също дарили средства.

Считам, че всички акции, които организират децата, възпитават в тях чувство на добронамереност, толерантност, а всеки човек в даден момент от своя живот, ще има нужда от подкрепа. Нашите абитуриенти смятат, че да помогнем на някой човек е много по-добре, отколкото това да изглеждаме по-добре за една вечер“, каза директорът на професионалната гимназия Мария Жайгарова.

Там функционира и Клуб „Милосърдие“, който вече има зад гърба си редица реализирани благотворителни акции в помощ на социално-слаби семейства.

„Ние сме удовлетворени, че нашите ученици носят в сърцата си онази искрица на милосърдието, на съпричастността, която завладява много други хора“, добави ръководителят на клуба Софка Иванова.