Спектакълът „Коледно сияние" подгря атмосферата на площад „Възраждане" в центъра на Плевен преди традиционното запалване на Коледната елха. Стотици деца, родители и любопитни се стекоха пред празничната сцена на площада, за да видят очаквания спектакъл, изпълнен с вълнуващи атракции и умело поднесени илюзии.

„Кой е най-красивият град на света? Плевен!!! Обичате ли Коледните празници? Дааа...! Очаквате ли подаръци? Дааа...!...
Такъв диалог проведе кметът на Плевен Георг Спартански с децата, дошли за дългоочаквания ритуал по запалването на светлинките на Коледната елха, когато след многократни опити от водещите на спектакъла „Коледно сияние", тя все не светваше.

След като беше посрещнат от току що пристигналия Дядо Коледа, Георг Спартански пожела на всички деца да са здрави, щастливи и усмихнати, да радват своите родители, баби и дядовци и да обичат своите братя и сестри.



Така, след обратното броене, Коледната елха в Плевен най-после грейна заедно със светлините на сградата на общината, след което небето над Плевен се озари от красива празнична заря.

В програмата се включиха участници от вокална група „Усмивка" при НУ„Отец Паисий"-Плевен с ръководител Елка Пъшева и Фолклорен ансамбъл „Мизия" с ръководители Михаил Денев и Биляна Денева.

По традиция най-нетърпеливите получиха лакомства от Дядо Коледа.