Поля Тодорова Павлова - на 4 години е едно от пострадалите шест плевенски деца, чиито семейства получиха Коледни подаръци и финансова помощ от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст. Това стана на традиционна среща, която се проведе на 14 декември в зала „Гена Димитрова" на Регионална библиотека „Хр. Смирненски" в Плевен, на която присъстваха  зам.-директорът на БЧК-България д-р Надежда Тодоровска, комисар Красимир Костов, зам.-кметът на Плевен Стефан Петков, Светослав Кръстев от СБА-България и д-р Максим Гайдев като представител на здравното министерство.

...Инцидентът станал на 16 юни тази година, когато автомобил, който се движел с голяма скорост преминава в насрещната лента се блъска челно в колата, в която се возела 4-годишната Поля. В колата се возели още нейният баща, който е бил зад волана, майка й заедно с 16-годишната й сестра и тяхна близка.

При удара Поля получава тежка фрактура на единия крак, баща й загива на място, а по-късно в болницата почиват и майка й и сестра й.
Надеждата на чичото на Поля, според когото тя се е отървала само с тази травма, поради малкото си тегло е следствието, което трае вече 6 месеца да установи точната причина за тежкия инцидент и да докаже невинността на брат му, който е карал с ниска скорост и при спазване на всички правила в момента на инцидента...



Националният дарителски фонд стартира своята дейност през 2005 г. и вече осма година продължава да осигурява финансови средства и успява, съобразно тежестта на случая да удовлетвори подадените молби за подпомагане на семейства на пострадали при пътни инциденти деца. Това съобщи д-р Надежда Тодоровска - заместник генерален директор на БЧК.

Подп. Красимир Костов от Главна дирекция Национална полиция обърна внимание на факта, че по-голямата част от децата са пострадали преди всичко като пътници в автомобилите, управлявани от техните родители или близки. Той акцентира върху последствията от даден инцидент, които той носи за водача на автомобила - родител или близък човек, причинил злополуката и отбеляза необходимостта от удвояване на вниманието, когато возим в колата си деца.

Д-р Максим Гайдев като представител на Министерството на здравеопазването каза, че за следващите шест години, на особено внимание са поставени майчиното и детското здравеопазване. Той добави, че министерството притежава един доста мощен фонд за лечение на деца и пожела на децата и техните родители, да не се налага да се ползват услугите му.

Шестте деца, чиито семейства получиха подаръци и помощ от фонда са Джулия Цветелинова Дочева - на 9 г. и Виктор Цветелинов Дочев - на 12 г., Поля Тодорова Павлова - 4-годишна и Полина Владимирова Павлова - 13-годишна, Ивайло Славейков Петров - 14 годишен и Веселин Дианов Андреев - на 16 години.

„Ние осъзнаваме тежката загуба сега, но тя ще я осъзнае във времето", каза чичото на малката Поля, който е и неин настойник след смъртта на родителите й. 
Малката Поля получи Коледните си подаръци от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст в деня, когато бяха отбелязани шест месеца от смъртта на родителите й...