На 16 септември 130 първокласника, заедно със своите родители и близки усетиха трепета на първия училищен звънец в НУ"Христо Ботев" в Плевен.

Възпитаници на училището поднесоха на многобройните гости празнична програма.

След това под звуците на националния химн в изпълнение на Общинския духов оркестър, беше издигнат националния флаг.

"Тази есен вратите на НУ"Христо Ботев" се отварят празнично за да посрещнат малки и големи ученици в обновени класни стаи, оборудвани със съвременни технически средства и мултимедия, озеленен училищен двор с нова ограда и библиотека с нови 20 компютъра", каза в словото си директорът на училището Цветелин Горанов.

"Необикновен и неповторим е всеки миг в училище. Всеки ден е едно ново предизвикателство и едно ново начало. Всеки един от вас с любов и професионализъм гради основите на общото ни бъдеще и нека любовта на децата бъде най-ценния дар за труда ви", обърна се директорът към колегите-преподаватели, а на родителите на първокласниците пожела, този ден да бъде началото на безкрайния празник на реализирани мечти и надежди.



Зам.-областният управител Мирослав Михайлов, който беше специален гост на събитието каза:
"Този ден е наситен с особена тръпка и емоция и съм сигурен, че такива чувства изпитват и най-малките тук - първокласниците и техните родители". Той се обърна към всички възпитаници на училището и призова да бъдат винаги пример за гордост на своите учители и родители. Михайлов посъветва учителите и родителите да запазят по-дълго "детското" у себе си.

Гости на събитието бяха доц. д-р Теодора Вълова - зам.-директор на Педагогическия колеж в Плевен, доц. д-р Пенка Марчева и гл. Асистент Мая Иванова - преподаватели в педагогическия колеж, Йордан Дундаков - началник сектор КАТ-Пътна полиция-Плевен, Генади Динков - експерт в отдел "Образование и култура" в Община Плевен, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, Владимир Гатев - уптавител на туроператорска фирма в Плевен, представители на медиите и бивши преподаватели и възпитаници на училището.

130-те първокласници в НУ"Христо Ботев" са разпределени в пет паралелки, а общият брой на учениците в началното училище е 470.