Изцяло обновената сграда на ДГ “Първи юни”- база Зорница, в кв. “Колуша” бе осветена, в деня на Св. Иван Рилски, от архиерейският наместник отец Генади Генадиев.

Децата поздравиха гостите с музикална програма и рецитал, в двора на детското заведение. Те танцуваха с Рени Цветкова.

“Ние сме удовлетворени от това, което миналото лято се случи. Това, което виждате е плод на прекрасни усилия, от Община Кюстендил и редица други институции, и е направено по проект по ОП “Региони в растеж”.

Тази сграда има вече друга визия, освен външно саниране, има локално парно, соларни системи, нови бойлери за топла вода и кухненско оборудване, балатума е сменен с ламинат, всичко вътре свети и тази детска градина има европейска визия.


Тази база мотивира целия персонал да работи всеотдайно и от сърце и да отговори на написаната визия в нашата стратегия- ДГ “Първи юни- любим дом за всяко дете”. Благодаря на всички родители, които имаха търпението миналата година да водят децата си в друга сграда, през цялото лято, а след ремонта се включиха с безвъзмезден труд, за да се почисти и подреди детското заведение.

За бъдещето на България в този момент са нужни образовани, морални хора, с християнски добродетели и с здрава ценностна система. Аз съм убедена, че ние можем да дадем това на децата и го правим”, каза директорът на ДГ “Първи юни” Даниела Виткова.

 

Гости на празника бяха зам.-кметът на Община Кюстендил Светослав Василев, председателите на НЧ Пробуда-Кюстендил и НЧ Светлина - с. Соволяно, директори на детски градини от общината.

“Радостен съм да съм днес сред Вас. Искам да Ви приветствам и от името на кмета Петър Паунов. Той Ви пожелава много успехи, на децата безкрайни мигове щастие и да се учат с радост в ДГ първи юни”, каза зам.-кметът Светослав Василев.

Дарик- Кюстендил