Кочериново и селата от общината Бараково, Пороминово, Стоб са без вода от вчера заради авария, предизвикана от фирмата, която ремонтира пътя от Рила за Рилския манастир. " Това не е първият случай, когато оставаме без вода, откакто започна ремонтът на пътя", съобщиха за Дарик жители на община Кочериново.

До 15 октомври ще е затруднено движението по пътя Рила - Рилски манастир заради ремонт

"На 8-9 места водопроводът за Рила и Кочериново минава през пътя за Рилския манастир. Още при съгласуване на проектите в АПИ, настояхме с писмо да бъдат заложени средства фирмата изпълнител да отстранява авариите за своя сметка. С наши екипи ще отстраним аварията, като подменим 1 метър от водопровода, но това е временно решение. Започне ли експлоатацията на пътя, вибрациите ще провокират нови аварии и проблеми", каза за Дарик главният инженер на "Кюстендилска вода" инж. Владимир Джоров.

Той уточни, че авариите вчера са били 2, на двата водопровода - железен и етернитов, като тази на железния е отстранена бързо и град Рила и околните села имат вода. Проблемът с етернитовия водопровод обаче създават проблеми с водоснабдяването на община Кочериново.



Екипът на Дарик ще отправи въпроси и към АПИ относно ремонта на пътя, за това заложени ли са средства за подмяна на водопровода, където той пресича пътното платно или е в сервитута на пътя. Отговорите ще публикуваме веднага, след като ги получим!