Кметът на Дупница Първан Дангов е с повдигнато обвинение за закана с престъпление против личността.

Това съобщиха от Районна прокуратура в Кюстендил. Срещу Дангов е образувано досъдебно производство.

Според обвинението на 15 март тази година той се заканил по телефона на временно изпълняващ длъжността началник на РУ на МВР в Дупница Йордан Зарев по повод изпълнение на службата му. Освен това той отправил "закана с престъпление и против личността на негови ближни", добавят от прокуратурата.

"Щом искаш война, ще има война. Ще те съсипя – теб и твоите близки", заявил дупнишкият кмет на полицейския началник.


 С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Кюстендил Първан Дангов е привлечен в качеството на обвиняем, като обвинението за извършеното престъпление му е предявено в присъствие на неговите защитници.

От прокуратурата казаха, че на Дангов не е налагана мярка за неотклонение. Предстои наблюдаващият прокурор да прецени дали трябва да се премине към приключване на разследването, казаха още от прокуратурата, предаде кореспондентът на БТА Елица Иванова.

В момента в Районната прокуратура има няколко преписки срещу Дангов. "Има и досъдебни производства, но не сме събрали достатъчно доказателства, за да повдигнем обвинения", казаха още от прокуратурата. Оттам допълниха, че една от преписките е за руското знаме, окачено пред общината в града на 9 май. "Тя постъпи в петък, малко преди 17:00 часа. В момента се извършва проверка. Наблюдаващият прокурор ще прецени дали да образува досъдебно производство или да откаже това", казаха от прокуратурата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Районна прокуратура - Кюстендил/БТА