Създадена е организация за охраната на черешовата кампания
Създадена е организация за охраната на черешовата кампания в Кюстендилско.

Това съобщи на брифинг кметът Огнян Атанасов, след състояла се на 20 май работна среща между представители на полицията и общинската администрация, във връзка с предстоящата черешова кампания.

Важна информация за черешовата кампания в Кюстендил

Кампанията по изкупуване на черешите и прибиране на реколтата в община Кюстендил започва от 1 юни. Продукцията ще се прибира в часовете между 7:00 до 20:00 часа, а ще се изкупува в часовете между 9:00 до 22:00 часа.

Предстои да бъде издадена и заповед, която да указва работното време за бране и изкупуване на черешите. "Надявам се да има спокойна кампания, без инциденти", каза Атанасов.

"Традиционно МВР организира специализирана полицейска операция, с участието на дирекция "Жандармерия", "Гранична полиция" и сили на Областната дирекция", каза Даниел Мазнев - началник сектор "Опазване на обществения ред" при ОД на МВР-Кюстендил.


Анализите показват, че това е добра практика, коментира Мазнев. Такива операции се правят от 2009 година, след извършено убийство в черешов масив на кюстендилското село Шишковци. 

"По данни на полицията за миналата година по време на черешовата кампания, са били образувани пет досъдебни производства, като само две от тях са свързани с череши и се отнасят до унищожаване и повреждане. Не са допуснати тежки престъпления", каза още Даниел Мазнев.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елица Иванова, БТА