Младежкият джаз фест на Димитровград гостува на ПМГ "Вазов"
67524

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Младежкият джаз фест на Димитровград гостува на ПМГ "Вазов"

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Младежкият джаз фест на Димитровград гостува на ПМГ "Вазов"
  • Младежкият джаз фест на Димитровград гостува на ПМГ "Вазов"
  • Младежкият джаз фест на Димитровград гостува на ПМГ "Вазов"

Традиционният за есенните музикални дни на Димитровград младежки джаз фестивал стартира днес от ПМГ „Иван Вазов” с концерт на възпитаниците на националната музикална академия „Панчо Владигеров” Димитър Благоев (китара), Станимир Ламбов (китара) и Димитър Сираков (контрабас) пред осмокласници от училището. Фестивала откри организаторът му Димитър Русев от акустичното джазово трио на Димитровград. Това е единственият подобен младежки джаз фестивал, който на практика се провежда директно в училищата, подчерта той.

Програмата продължава от 13 ч. утре в езикова гимназия „Д-р Иван Богоров” с формация от националното музикално училище „Христина Морфова”- Стара Загора: Петя Тонева (вокал), Даниел Николов (вокал), Деян Асенов (пиано), Живко Велев (китара) и вокалният педагог Надя Тончева. От 18 ч. в КДК „Муза” е предвиден JAM SESSION с участниците във феста.

Той приключва на 23 октомври. От 13 ч. тогава в кабинет „Георги Горелски” на СОУ „Васил Левски”  ще гостува студентска формация от пловдивската музикална академия: Богдан Ганев (китара), Момчил  Ангелов (китара), Красимир Куковски (китара) и вокалният педагог Петър Салчев. От 18 ч. тогава те ще се представят и в камерната зала на КДК, заедно с акустичното джазово трио „Димитровград”: Митя Йорданов (пиано), Димитър Русев (китара) и Петър Ганев (ударни). В концерта, с който младежкият джаз фест ще бъде закрит, ще участват още Цветомир Цанков (вокал), който идва от Габрово и Христо Минчев (контрабас) от Пловдив. В 20.30 ч. програмата отново предвижда JAM SESSION с участниците във феста, като специален гост ще бъде Иван Тодоров (кавал).

Нашите ученици с истински интерес посрещат тези своеобразни образователни концерти, които правим в училищата в програмата на фестивала, коментира директорът „Хуманитарни и социални дейности” в общинската администрация Антоанета Шаркова. Чуйте я в приложения файл, както и звукова картина от откриването на феста днес.