Благодарствено писмо за младия мъж, помогнал на ограбена жена в Димитровград, съобщиха от полицията.

В присъствието на началника Районното управление, благодарствено писмо за доблест и граждански принос връчи директорът на ОД на МВР-Хасково. 

Старши комисар Чавдар Георгиев се ръкува с 20-годишния мъж с думите: “Обществото ни има нужда от млади хора като Вас, благодаря Ви“.

Граждански арест: Мъж залови крадец, нападнал и ограбил жена

Той помогна да се залови познат на органите на реда, нападнал и ограбил жена. Той е откраднал дамска чанта с пари, дебитна карта и лични документи.


Младият мъж е паркирал колата си на улица „В. Друмев“, когато е чул виковете на потърпевшата жена. Видял, че срещу него бяга мъж, държащ чанта. Без да се замисли и за миг той пресрещнал грабителя, съборил го на земята и му отнел чантата.

23-годишният нападател е успял да избяга, но за минути е бил задържан от униформените. Пред старши комисар Георгиев той заяви, че нито за миг не се е поколебал и вярва, че така би постъпил всеки добър човек.

Ст. комисар Георгиев изрази своите най-добри чувства и към родителите му, възпитали го в смелост, добрина и съчувствие. Доблестният мъж не е дал съгласие да му бъде споменато името и да бъде сниман, защото е убеден, че не е сторил някакъв голям подвиг.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня