Само седмица след като стана втори на континента Рухан Расим от димитровградския клуб по борба спечели убедително поредната си титла от държавния шампионат за момчета. За категоричното си представяне в кат. 47 кг бе отличен и с купата за „Най-техничен състезател” на турнира, чийто домакин бе Русе.

Също за пореден път шампион на България е Никола Нейчев в кат. 53 кг. В категория 85 кг Георги Иванов стигна до финала въпреки контузията, която му пречеше и на Европейското първенство, но загуби и остана със сребърен медал. Божидар Динев е бронзов медалист в категория 59 кг. 223 състезатели от 49 клуба мериха сили в състезанието.

С медали от 39-я Международен турнир „Олимпи Панов” в Тараклия, Молдова се завърнаха и тримата представители на димитровградския клуб по борба. В кат 35 кг шампион след 6 победи стана Дениз Ибрям. При 32-килограмовите Владимир Мандалов с 5 победи и само 1 загуба е с бронзов медал. Също трети е Денис Наим в категория 38 кг, който също загуби само една среща и спечели 4 победи. В това издание на най-стария турнир по свободна борба в Молдова участваха представители на домакините, Украйна, Румъния и Димитровград.