Близо 50 от Димитровград на протест срещу контролирания вот
75661

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Близо 50 от Димитровград на протест срещу контролирания вот
  • Близо 50 от Димитровград на протест срещу контролирания вот

„Стига партийно и футболно деление, време е за национално обединение!”- под този лозунг премина организираният чрез социалната мрежа в Димитровград протест против контролирания вот. С  викове: „За България! Свобода или смърт”, „Долу ДПС!” и „Смърт за ДПС” близо 50 души, предимно младежи, се включиха в шествието от централния площад България до новата автогара.

Протестът бе организиран в социалната мрежа, където близо 150 бяха потвърдили присъствие. Събралите се в уречения час на централния площад развяха български знамена, викаха „Българи- юнаци” и „За България! Свобода или смърт”, след което прибраха лозунгите за следваща подобна изява.

Продължават и инициативата си от протестите против правителството на Орешарски да събират презервативи с намерението да ги изпратят в Народното събрание с пожелание заелите места там да не се размножават. До момента имат около 50 и призовават хората да се включат по-активно в акцията, тъй като крайният й срок ще е денят, в който новите народни представители ще се съберат, за да положат клетва.

За днес толкова, ще видим как ще продължим недоволството си от всичко, което се случва на политическата сцена в страната и вече 25 години не води до нищо добро за хората, коментираха младежите. Някои от тях предложиха да започнат подписка, която заедно с презервативите да адресират до Народното събрание.



 

И днес някои от участниците в протеста бяха довели домашните си любимци. Най-атрактивен бе Бандит от порода хъски, понесъл плакат: „Не животните, а политиците трябва да бъдат кастрирани”. В приложения файл чуйте звукова картина от протеста.