„АББ България” бе наградена с първо място в категорията „Работодател на годината” на наградите, организирани от форума „Кариера в България. Защо не?”, преборвайки се за отличието с множество силни компании на местния пазар. Тази новина разпространява в челната си статия от днес вестник „100 вести". 

В друга статия изданието отчита напъните на кабинета, свързани с въвеждането на електронно управление. До 1 ноември всички администрации ще са задължени да общуват помежду си само електронно, твърди Томислав Дончев, заместник на премиера. 

„Честита нова цена на водата от днес, габровци!“ – с тези думи на лидера на габровската левица инж. Здравко Кънчев започна вчерашната пресконференция с местните журналисти, не пропуска да отбележи „100 вести". Народният представител Кристина Сидорова, коментира пред изданието, че е повишена цената на водата с близо 30 стотинки. Николай Григоров, областен председател, категорично заявява, че цената на водата е повишена, благодарение на ГЕРБ - управляващата партия в Габрово. 

„100 вести" напомня, че остават броени дни до началото на едно от най-чаканите музикални събития в Габрово - Международния фестивал „Празник на духовната музика”. На 13 октомври от 18.30 часа в храм „Света Троица” ще се представят първите хорове.